Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa 156 2.4jtd тунинг...турбо надув

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• alfa 156 2.4jtd тунинг...турбо надув

моята алфа като пробвах турбото наду до 1бар.аз мисля ье е много добре а вие.колата е дизел

Сега ако напишеш и кой модел е Алфа-та и как я измери колко надува....
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

алфа

ами алфата е 2.4jtd.мерих в турциа на някакьв спецялен уред/

Comment

Re: алфа

Първоначално публикувано от MEROSI
        ами алфата е 2.4jtd.мерих в турциа на някакьв спецялен уред/
        С кой двигател е???

Иначе нормалното е да надува до 1.1-1.2Бар
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Петко, не става само с надуване иска и контрол!!!

Това в реда на шегата. Ако надуваш само до 1 бар при търсените 1.2 значи или турбината нещо на не е в ред или актуатора на лопатките.

Това за ВНТ25

Comment

алфа jtd

знаьи проблема е следния.колата е алфа 156 2.4 дизел 2000 модел.преди 2 месеца и смених турбото с по голямо и стана много добре.обаье се ьудя ако надуя ощте малко турбото дали ште стане нешто на мотора.сега прави малко повеье от 1 бар 1.1.как мислиш ти.

Comment

Ми като нищо може да умориш двигателя. То само с вдигане на налягането, ако ставаше, щяхме да караме на по 2 бара всичките. Трябва си мап-ване май
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Re: алфа jtd

Първоначално публикувано от MEROSI
                знаьи проблема е следния.колата е алфа 156 2.4 дизел 2000 модел.преди 2 месеца и смених турбото с по голямо и стана много добре.обаье се ьудя ако надуя ощте малко турбото дали ште стане нешто на мотора.сега прави малко повеье от 1 бар 1.1.как мислиш ти.
                Какво турбо си сложил....ако наистина е "по-голямо" значи на еднакъв надув, темперетурата на сгастения въздух ще е по-малка...което е добре.

Истинския враг на турбото и двигателя е високата темперетура...с "по-голямо" турбо може да надуеш малко повече от фабричното...грубо казано ако фабрично колата е надувала на 1.2 сега може да надуе на 1.4Бар, НО фабричния интеркоолер на Алфата е "малък" (заради местоположението му) дори и за стандартния надув.

Тоест, след като си инвестирал в ново турбо, няма да е зле да инвестираш в по-добър интеркоолер, който да може да се монтира отпред на бронята.

Подобен интеркоолер може да ти позволи значително да дигнеш налягането...моят двигател най-вероятно още е здрав точно благодарение на такъв интеркоолер.

Изпускателната система, също е много важна....При теб има един катализатор и гърне. Катализатора се маха и на мястото на стандартното гърне се монтира "спортно" free-flow. Това се прави по две пречини....отново намаляване на темперетурата на турбото, както и възможноста му за по-бързо развъртане....тоест много по-добър "отговор" от двигателя при натискането на педала за газта.

Освен това печелиш и добър звук...имаме двама колеги с 2.4 с такиви изпускателни системи и двете вадят страхотен звук.

Всмукателната система също е много важна....дизела се нуждае от изключително много кислород. Фабричната е на добро ниво, но може и още с BMC-CDA.

След като приключиш с всичките тези неща, ти трябва и най-важното...софта в ЕКУто...в БГрия мисля, че Бобо най-добре може да се справи с тази задача за Алфата ти. Той може да ти е полезен и с всичките други неща. При тях с Драго съм си правил почти всички неща по колата. интеркоолери, профилактика на турбо, гърнета, изпускателни системи, премахването на двата катализатора и т.н.

Не знам какво ти е турбото, но 200коня на твоята кола могат да се докарат.
                sigpic

Comment

alfa jtd

изпуцкателната система я смених оште като взех колата,аз съм много против старите катализатори и винаги ги махам.колкото до интерколера сагласна съм с тебе но аз мисля ье тогава мотора ште сгане на цяло.ако оставя интерколера а помисля за един ьип дали ште е по добре колега.и кои е БОБИ аз не го познаваам.може ли малко повеье информация.THNAKS

Comment

Това за интеркоолера не го разхбрах какво имаш на в предвид.

Човека се казва Бобо 0888-23-24-84...има сервиз. Звънни му, кажи му че си от форума и го разпитай по всичките въпроси които те интересуват.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                      Това за интеркоолера не го разхбрах какво имаш на в предвид.

Човека се казва Бобо 0888-23-24-84...има сервиз. Звънни му, кажи му че си от форума и го разпитай по всичките въпроси които те интересуват.
                      или ела на срещите и с Неокилл ще ти решим всичките проблеми

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

hi hi

мерси много за информацията.сварзах се с БОБО обаье кофтито е ье сам в Бургас но все пак мерси много KGB.NEO имам вапрос кам тебе.каде в Бургас мога да се доверя на механик.имам проблем с предницата.малко потропва.THANKS

Comment

Working...
                        X